Recept Bierbrood met Italiaanse twist
Bierbrood is een snel en gemakkelijk broodrecept waarvoor weinig ingrediënten nodig zijn. Binnen een uur heb je een smakelijk bijgerecht voor een gezellige middag of avond met craft bier. Het wordt in de basis gemaakt van bier, bloem, suiker, bakpoeder en zout. Het bier voegt vocht, smaak en zuurdesem toe aan het deeg met als resultaat een luchtig en smaakvol brood.
Ingrediënten
- 450 gram bloem
- 1 flesje NUNC 3e Helft Driepel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout, suiker en Italiaanse kruiden.
- Voeg het flesje 3e Helft Driepel toe en meng tot een samenhangend deeg.
- Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng goed.
- Schep het deeg in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van het deeg met het ei.
- Bak het bierbrood in de oven voor ongeveer 40-45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt als je die in het midden van het brood steekt.
- Laat het bierbrood ongeveer 10 minuten afkoelen in de bakvorm en haal het daarna uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
- Snijd het bierbrood in plakjes en serveer het warm of op kamertemperatuur als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd of bij een goed glas NUNC craft bier. Geniet er van, samen met de mensen waar je om geeft!
Smakelijk eten!